lauantai 8. kesäkuuta 2013

Herkuttelua

Tällä viikolla meillä juhlittiin pienesti ja mikäpäs se pienikään juhla
olisi ellei saisi kakkua, namsk!
Uusi resepti tuli taas testattua, tällä kertaa
Ulla Svenskin Juhlaleivonnaiset-kirjasta.





Ymmärrän hyvin miksei kakusta ole kuvaa kirjassakaan,
eihän tuo nyt kaunis ole, mutta sitäkin maukkaampi!
Seuraavalla kerralla täytyy vähän muokkailla ohjetta
ja sekoittaa Nutella vaikkapa juustomassan kanssa näteille
kiehkuroille.
Ohjeesta poiketen laitoin Nutellaa vielä täytteen päälle.
Ohje on helppo ja nopea, onnistui leipoa taaperonkin kanssa.

Tässä resepti:

Pohja:
250 g Digestive-keksejä
75 g voita

Täyte:
600 g Philadelphia-tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori
½ sitruunan mehu
3 kananmunaa
~ 150 g pähkinä-suklaalevitettä

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja painele seos leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 24 cm: irtopohjavuoan pohjalle. Paista pohjaa uunin alatasolla 175 asteessa noin 10 minuuttia.
Valmista täyte vatkaamalla tuorejuusto pehmeäksi. Lisää joukkoon sokerit, sitruunan raastettu kuori ja mehu, halutessasi voit lisätä täytteeseen 2 tl sitruunalikööriä. Vatkaa lopuksi kananmunat yksitellen joukkoon. Kaada puolet täytteestä kakkuvuokaan ja tiputa täytteen päälle sinne tänne pähkinä-suklaalevitettä lusikalla, kaada loput täytteet päälle. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin tunnin ajan ja anna jäähtyä mielellään seuraavaan päivään viileässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti