perjantai 7. kesäkuuta 2013

Arkiruokaa

Muutama vuosi sitten luin tutkimuksesta, jonka mukaan
britannialaisessa keskivertoperheessä syödään alle kymmentä
erilaista ruokaa.
Kuulostaa aika tylsältä.
 Tuon faktan innoittamana nousin barrikadeille ja koitan
aktiivisesti etsiä uusia reseptejä meille testattavaksi.
Koska mies on hieman kranttu joidenkin
ruokien suhteen, testailen uusia reseptejä
ensimmäiseksi nykyään lounasaikaan itselleni ja esikoiselle.
Äiti ylpeänä voi kertoa, että sellaista ruokaa ei vielä
ole tullut vastaan, jota reipas lapsemme ei söisi.
Misokeittoa tosin ei montaa lusikallista mennyt, mutta
itselläkin japanilaiset ruuat ja perusmaut kaipaavat
hieman totuttelua.
 
Yksi viime aikaisista suosikeista (myös miehen) on
Kotivinkistä bongattu seitikorman ohje.
Helppoa ja nopeaa!
 
Tässäpä resepti neljälle, olkaatten hyvät.
 
 
 Kuori ja hienonna kaksi sipulia. Kuori ja raasta 2 cm inkivääriä.
Kuumenna öljyä kattilassa. Lisää sipuli, inkivääri ja 2 rkl mietoa currytahnaa. Kuullota hetki.
Lisää 1 prk kookosmaitoa, 1 rkl tummaa sokeria ja 2 rkl soijakastiketta.
Kiehauta.
Lisää 400 g seitikuutioita ja hauduta ilman kantta n. 10 minuuttia.
Tarjoa riisin kanssa.
 
Ajattelin kokeilla seuraavalla kerrala vaikkapa broileria seitin tilalla.
Tai kalkkunaa.
Tai tofua.
Tai..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti