sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Downsize me!

Pikapostaus puhelimella, etten vaan luista  lupauksestani. Minut haastettiin mukaan downsize monthiin eli kuukaudeksi tarkkailemaan omia kulutustottumuksiani. Äitiyslomalla tämä nyt on aika pakollista muutenkin, mutta tästäpä tuleekin samalla hyvä startti hoitovapaalle siirryttäessä. Downsize monthin idea on siis kiinnittää erityisesti huomiota omiin menoihin ja kuluihin kuukauden ajan. Jokaisen ostoksen kohdalla tulisi siis puntaroida hetki sen tarpeellisuutta. Olen omasta mielestäni tietenkin huippuhyvä penninpyörittäjä, mutta kyllä sitä vaan kummasti kaikenlaiseen rahaa uppoaa. Oma heikkouteni on nettikaupat, joista on vaan niin helppo tilata mitä milloinkin. Menneellä viikolla mm. washi-teippejä ja kestovaippoja. Tosin jälkimmäisen kanssa olemmekin säästäneet jo hyvin rahaa ja muutaman kuution Itämerta. Olemme pikkuhiljaa siirtyneet muutenkin hieman järkevämpiin kuluttajavalintoihin ja etenkin omaa sydäntä lähellä on ekologiset valinnat. Välillä ne kyllä rasittavat kukkaroa enemmän kuin vastaava hieman kuormittavampi vaihtoehto, mutta mielestäni se on pieni hinta maksettavaksi luonnon ja omasta hyvinvoinnista. (Tähän väliin hieman luomusaarnaa ja paatosta.)
Vähän kyllä itsekin odotan jännittyneenä tulevaa kuukautta, kestääkö ostolakko ja mitä sitten todellisuudessa jää ostamatta.
Eikä tämä kuukausi ainakaan minulle tarkoita sitä, että jätetään kaikki ostokset pois. Esikoinen esimerkiksi tarvinnee uudet talvikengät, joten jos tämän kuukauden aikana löydän hyvät ja sopivat kengät, niin ne saan ostaa kun kerran tarpeeseen tulee.

Haastan täten teidät kaikki lukijat myös tähän downsizing-menoon mukaan! Varsinkin bloggaavat kaverini, levittäkää haastetta eteenpäin. Kellekään meistä tuskin tekee pahaa tarkkailla rahanmenoaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti